Geschiedenis van Port-A-Cool mobiele verdamperskoelers


Geschiedenis PORT-A-COOL® / LC-Europe
PORT-A-COOL® is een volledig op zichzelf staande, verplaatsbare, hoog rendement verdampingskoeler, die met trots gemaakt wordt in onze Amerikaanse fabriek in Center, Texas. Vanuit hier worden bijna 30.000 wereldwijd geëxporteerd.
Sinds het begin van 2007 heeft Port-A-Cool® 2 kantoren in Europa, het hoofdkantoor is gevestigd in Barcelona maar vanuit onze centrale opslagplaats in Udenhout worden de Europese klanten voorzien van de Port-A-Cool. De Europese vestiging is genaamd Life´s Cool Europe, kortweg LC-Europe.

Hoe werkt adiabatische koeling / verdampingskoeling?
Het middelpunt van een verdampingskoeling is de pad waar het water verdampt wordt
en de geventileerde lucht gekoeld wordt. De pads worden gefabriceerd van gecomprimeerd papier, voorzien van een continue en evenredig waterniveau waardoor de pads contstant nat zijn. Verdamping vindt plaats bij contact tussen lucht en water. Een controlesysteem opereert de pomp en de ventilalor verplaatst de koele lucht. De relatieve luchtvochtigheid is het laagste in de middag wanneer de temperatuur het hoogst is. Hoe lager de luchtvochtigheid hoe meer en beter er gekoeld wordt. Met andere woorden, het effect is het hoogst op het moment dat het meest benodigd is.

Luchtvochtigheid
Een gegeven volume lucht heeft bij een gegeven temperatuur en druk een bepaald absorptievermogen voor waterdamp. Wanneer dit volume lucht 50 procent van de maximale capaciteit aan vocht vasthoudt, heeft het een relatieve luchtvochtigheid van 50 procent. Hoe hoger de luchttemperatuur, hoe meer vocht het kan vasthouden. Elke verandering in de temperatuur die niet vergezelgd gaat van een drukverandering leidt tot een toename of afname van de hoeveelheid vocht die de lucht kan vasthouden. Wanneer de temperatuur toeneemt en de druk gelijk blijft, zorgt dit ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid afneemt, en dus dat zijn absorptievermogen toeneemt. Dat wil zeggen dat de vochtigheid in de ochtend bijvoorbeeld hoog is en in de loop van de dag, wanneer de temperatuur toeneemt, de relatieve luchtvochtigheid logischerwijs afneemt.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze website www.lc-europe.com  of u kunt een email sturen naar sales@lc-europe.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Port-A-Cool Video